Simülasyon

Üretim Simülasyonun İmalat Sektörüne Katkıları

Günümüzün üretim sistemleri oldukça karmaşıktır ve birçoğunun yapımı ve bakımı çok maliyetlidir. Üretim bölümünde çalışan mühendisler her gün kapasite darboğazları ve aşırı ara stoklar gibi sorunlar ile mücadele etmektedir. Üstelik bir yandan veri toplayıp analiz yaparken diğer taraftan da yönetimi de çeşitli konularda ikna etmeye çalışırlar. Burada devreye üretim akışını kolaylaştıracak çözümler girmektedir. Bunlardan en etkili olanı da 3D üretim simülasyonudur. 3D üretim simülasyonu üretimden tedarik sürecine kadar ortaya çıkan  pek çok soruna çözüm olabilmektedir. İşte üretim simülasyonunun en çok bilinen faydaları!

Üretim Simülasyonunu Kullanmanın Faydaları

Sanal Dünyada Üretim Hattınızdaki Değişiklikleri Test Edin.

Üretime başladıktan sonra değişikliğe gitmek hem maliyetli hem de kafa karıştırıcı olabilir. Stressiz bir sanal dünyada hattınızın performansını test ve simüle etmek, sorunları ve gelişmeleri gerçek dünyada uygulamadan önce tespit etmenize yardımcı olabilir.

Sürecin Başından Sorunlara Müdahale Edin.

Üretim boyunca gerek iş gücünden kaynaklı gerekse de makinelerden kaynaklı olarak pek çok problem yaşanabilmektedir. Üretim simülasyonu, hattınızın çalışmasını engelleyen sorunları tanımlamanıza ve görselleştirmenize yardımcı olabilir.

Mevcut Hattınızın Üretimini Optimize Edin.

Üretim sürecini zaman içinde en iyi hale getirmek için sürekli küçük iyileştirmeler yapılmaktadır. Üretim simülasyonu programları ile bu proses değişikliklerini önceden simüle ederek büyük performans geliştirmelerine yol açabilecek değişiklikleri bir anda devreye alabilirsiniz. Üretim hattında yapılacak deneme yanılmaların çalışan işçilerde motivasyon kaybı yaratmasının önüne geçilir ve tek seferde en doğru süreç iyileştirmeleri yapılır.

Üretimde Farklı Senaryoları Test Edin.

Kapasite darboğazları veya talepteki dalgalanmalar sırasında üretimin en verimli şekilde devamını sağlayacak çözümü biliyor musunuz? İmalat sırasında her duruma karşı çeşitli senaryoları önceden test etmeniz gerekir. Bu senaryoların her biri üretimi nasıl etkiler bilmelisiniz. Üretim simülasyon teknikleri, üretiminiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlar ve farklı senaryolara nasıl tepki vereceğiniz konusunda size rehberlik edebilir.

Ürün Miksinizi Test Edin.

Hattınızda üretilen ürün karışımını değiştirip değiştirmeyeceğinize karar verirken veya bu değişikliğin toplam üretim üzerindeki etkilerini değerlendirmek istediğinizde, üretim simülasyonu size yardımcı olacaktır. Bu sayede ürün miksi varyasyonlarını test edebilir ve bunun performansı nasıl etkilediğini görebilirsiniz.

Daha İyi Öngörülebilirlik Sağlayın.

Üreticiler için en kritik nokta, ürünlerinin zamanında teslim edilmesidir. 3D üretim simülasyon yazılımı, fabrikanızdaki operasyonlarınızın öngörülebilirliğini arttırır ve aldığınız siparişler için daha gerçekçi teslimat programları planlamanıza yardımcı olabilmektedir.

Önerilerinizi Yönetime Etkili Bir Şekilde İletin.

Üretimde neler olup bittiğini bildirmek ya da yönetimdeki herhangi bir değişikliği haklı çıkarmak için mücadele ediyorsanız, argümanlarınızı desteklemelisiniz. Hat üzerindeki her kararın yatırım getirisini ve faydalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacağı için üretim simülasyonu sizi destekleyecektir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu