Dijital İkizDijitalis

Simio ile Farklı Sektörlerde Dijital İkizler Yaratmak

Dijital ikiz, fiziksel dünyada bulunan bir sistemin eksiksiz bir dijital kopyasıdır. Bu teknoloji, Nesnelerin İnterneti (IoT) sensörlerinin fiziksel dünyadan veri toplaması ve yeniden yapılandırılmak üzere makinelere göndermesi sayesinde meydana geliyor. Peki dijital ikiz ne yapabilir? Dijital ikiz, operasyonların iyileştirilmesini, verimliliğin arttırılmasını ve bir sorunun keşfedilmesini sağlar. Ve en önemlisi de bunu gerçek dünyada henüz gerçekleşmeden yaparak üreticiyi maddi ve manevi olarak birçok riskten korur. Dijital ikizden kazanılan fayda çok daha az risk ile üretim yapmak ve orijinal sisteme yapılan yatırımı karşılayacak şekilde üreticiyi kara geçirmesidir.

Dijital İkize Neden İhtiyacımız var?

Şimdi üç sembolik senaryo düşünelim.

Bunlardan ilkinde, kuzey yarım kürenin açık denizlerinde bulunan bir petrol ve gaz tesisi bulunsun. Ve bu tesiste, mühendisler tüm çabalarını malların kullanımını optimize etmek, üretimi arttırmak ve saha çalışanlarının güvenliğini sağlamak için harcasın. Petrol ve gaz tesisinin sahip olduğu uzaklık, kıyıdakilerin belirli problemleri görememesi, kararların bu sebeple geç alınması ve problemlerin çözümlerinin uzayarak haftaları bulması anlamına gelir.

İkinci örnekte ise bir otomotiv tesisinin, pandemi sonrasında bir anda artış gösteren müşteri talebi nedeniyle planlama ve çizelgelemede sorun yaşadığını, bir anda her şeyin yoldan çıktığını düşünelim. Hazırlıksız yakalanan otomobil üreticisi, bir yandan üretimini hızlandırırken diğer yandan rakip firmalara bu fırsatı kaptırmamak için ürün kalitesini iyileştirmesi ve maliyeti düşürmesi gerekir. Kaynak kullanımını optimize ederek, üretim hatlarını geliştirmeye çalışan üreticinin sıkıntı yaşadığı noktalar bellidir.

Üçüncü örnekte biraz daha mikro bir işletme olan bir restoranı ele alalım. Bu işletmecinin işletmesini büyütmek için artık holding şirketlerine yemek servis ettiğini fakat kalabalık müşteri tabanını hesaplamada sorun yaşadığını ele alalım. Optimize bir hizmet sunmak için bu üreticinin mutfak düzenini yenilemesi, stok hesaplarını kusursuz yapması, yeterli miktarda stok ile müşteri talebini karşılayacak kapasitede olması gereklidir.

Dijital ikiz teknolojisi, var olan operasyonları iyileştirme, çalışanları eğiterek yeni ürün ve prosedürleri henüz sorun yaşanmadan tahmin ederek üreticiyi korumak için kullanılır. Bu sayede sorunlar pahalı ve karmaşık hale gelmemişken bir çözüm yolu üretilebilir. Yukarıdaki örneklerdeki gibi dijital ikiz yalnızca üretim fabrikaları için değil, her sektörde kullanılabilecek bir teknolojidir. Büyük üreticilerden küçük işletmelere her sektörde operasyon planı bu teknoloji ile optimize edilebilir, güvenliği sağlanabilir ve değerine dayalı bir hizmet sunulabilir. Her sektörün sahip olduğu zorluğa karşılık Dijital İkiz, karmaşık sorunları çözerek bir plan geliştirebilir ve gerçek zamanlı bir iş anlayışını kazandırabilir.

Dijital İkiz teknolojisi her sektördeki işletmeler için varlık yönetiminde kullanılabilen güçlü bir araçtır. Operasyonel performans, süreç kontrolü, planlama ve optimize edilmiş gerçek zamanlı izleme sunar. Bunların hepsi, bu teknolojinin sizlere sağlayacaklarıdır. Gartner’ın tahminine göre 2022 yılına kadar işletmeler %75 oranında Dijital İkiz teknolojisine geçecektir. Bugün ise, Software işletmelere karmaşık süreçlerde yardımcı olan son teknoloji bir yenilik; Simio Dijital İkiz

Sektöre Özel Zorlukları Çözmek için Dijital İkizden Faydalanmak

Yukarıdaki birinci senaryodaki Petrol ve Gaz tesisinin dijital ikizi yaratılmış olsaydı, karar verici çalışanların ellerinde genel tesisteki operasyonların görselleştirilmiş bir simülasyonu bulunacaktı. Bu sayede ilgili operatörlerin belirli eylemleri önceden tahmin edilebilecek ve hasarlardan kaçınılmış olunacaktı. Bu noktada Dijital İkiz tüm tesisin ilişkili olarak işleyişine dair bir fikir vermiş olacaktı. Bu örnekte açık denizdeki işçiler ile kıyıdaki mühendislerin arasındaki iletişim kopukluğunu düzeltebilecek olan Dijital İkiz teknolojisi, aynı zamanda optimizasyon stratejisi geliştirilmesine de yardımcı olacaktır.

İkinci örneğin durumunda ise Dijital ikiz kullanıldığı taktirde otomobil üreticisine artan talebin uyarısını ve bu talebin tesis üzerindeki etkilerini sunabilirdi. Bu teknoloji, planlama süresini %30’a kadar azaltabilir, işletme maliyetini %15 düşürebilir ve planlama hatalarını %70 oranında düzeltebilirdi.

Üçüncü örnekte ise restoran işletmecisi, Dijital İkiz ile sağlanan 3B görselleştirme yöntemi işletmeci için daha doğru kararlar alınmasını mümkün kılabilirdi. Optimize bir düzen geliştirecek olan Dijital İkiz Teknolojisi kullanıldığı taktirde işletmecinin, yerleşim planlarını doğrulayabilir ve personelini her türlü durum için eğitmesine olanak sağlayabilir.

Yukarıda oluşturulan senaryolara karşılık gerçek bir örnek ise Hardees ve Carl’s Jr.’ın sahipleri olan CKE Holdings Inc.’tir. Restoran ve mutfakların yerleşim ve kapasite planlarını Simio Dijital İkiz teknolojisini kullanarak yapmıştır ve bu sayede optimize edilmiş bir süreci yönetebilmektedirler. Günümüzde Simio Dijital İkiz, kendisini üretim sektörünün dışına taşımıştır ve karmaşık sektörlerin işletmelerini analiz etmek için kullanılmaktadır. Farklı sektörler kendilerine özgü zorlukları bu teknoloji ile çözebilmektedir.

Simio Dijital İkizin Kullanıldığı Sektörler

İmalat Sektörü: Simio Dijital İkiz teknolojisi, atölye performansı, bakım stratejileri, stok ve kaynak yönetimi, tedarik zinciri ve lojistik süreçleri incelemenizi sağlar. Bu inovasyon ile üretim kalitesi iyileştirilebilir ve çeşitli zorluklar üretim operasyonlarını optimize etmek için geliştirilen stratejiler ile çözülebilir.

Havacılık ve Uzay Sektörü: Havacılık endüstrisi hassas bir yapıdır. Üretilen havacılık ekipmanları sebebiyle çeşitli devlet regülasyonları bu sektörü yönetir. Simio Dijital İkiz sayesinde artan talep ve malzeme kısıtlamaları planlanabilir. Aynı zamanda üretim hatları ve üretkenliği arttırma üzerine stratejiler de geliştirilebilir.

Sağlık Sektörü: Dijital ikiz ile analiz edilebilecek bir beceri de sağlık uzmanlarının hastalara sunacağı optimize edilmiş bakım hizmetidir. Bu teknolojinin sağladığı ortam ile, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri iyileştirilebilir, operasyonel stratejiler geliştirilebilir ve kapasite planları optimize edilebilir. Simio Dijital İkiz sayesinde bir sağlık tesisinin performansını iyileştirmek için yüksek performanslı bir kaynak yönetimi yolu izlenebilir.

Tedarik Zinciri ve Lojistik Sektörü: Endüstriyel sektörler için malzeme lojistiği fazlasıyla önemli bir konudur. Bu süreçte Simio Dijital İkiz, depolama ve nakliye süreçlerinden oluşan bütün bir tedarik zinciri hakkında bilgi edinilebilecek araçları da sağlar.

Akıllı Şehir, Emlak Planlama ve Yönetimi Sektörü: Uygun bir doğrulama ile gayrimenkul planları sorunsuz başlatılabilir ve yönetilebilir. Bunun yanında akıllı şehirler yönetilerek, doğru şehir planları da geliştirilebilir. Dijital İkiz bu noktada sanal bir ortamda site ve şehir yerleşim planı doğrulaması yapar. Simio İkiz Teknolojisi akıllı şehir verilerini kullanarak bir şehrin işleyişini pürüzsüzleştirir. Çünkü buna bağlı olarak bina ve konut yönetimini etkileyebilecek değişkenlerin etkiler anlaşılabilir.

Savunma Sanayi Sektörü: Tesis planlaması, savunma sanayisinin çabaladığı bir noktadır. Bu planlamada tedarik zinciri yönetimi, personelin eğitimi ve üslerinin planlanması çok önemlidir. Dijital İkiz sayesinde zorluklara uygun maliyetli çözümler sunulabilir çünkü bu teknoloji, fiziksel süreçleri sanalda temsil ederek doğrulayabilir. Aynı zamanda savunma sanayi sektörü için tesis planlarını optimize edebilir, önemli teslimatları zamanında teslim eden yüksek performanslı tedarik zinciri simülasyonları oluşturabilir.

Endüstriyel süreçlerinizi güvenle Simio Dijital İkiz teknolojisine teslim edebilirsiniz!

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu