Dijitalis

Dijitalis Blog’da 2020’de En Çok Okunan ve İzlenen Tedarik Zinciri ve Lojistik İçeriklerimiz

Dijitalis uzmanları tarafından hazırlanan blog sayfamızda yeni bir yılı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Blog sayfamızı yayına aldığımız Haziran 2020’den beri içerik kalitesi, çeşitliliği ve sürekliliğiyle üretim sektöründe uygulanabilecek simülasyon, optimizasyon ve yapay zekâ teknolojilerine dair Türkiye’de benzeri olmayan derinlikte ve çeşitlilikte bir yapı inşa ettik.

Blog içerikleri, online eğitimler, webinarlar, e-kitaplar ve e-posta bültenleriyle üretim sektöründe uygulanabilecek bilimsel teknikler konusunda farkındalığı arttırmaya çalıştık.

En büyük teşekkürü harika içerikleriyle Blog sayfamıza katkı sunan uzmanlarımız hak ediyor. Bizleri ilgiyle takip eden siz değerli okurlarımıza teşekkür ediyor ve sizi 2020’de en çok okunan ve izlenen içeriklerle baş başa bırakıyoruz.

1) Yapay Zekanın Tam Tedarik Zinciri Potansiyeli Nedir?

Bugün doğru adımları atmak için tedarik zincirinizin geleceğinin nasıl olacağına dair bir fikriniz olması gerekir. Bizim açımızdan bu, yapay zekayı ciddiye almaya başlamanın zamanının gelmesi demek. Bu yazımızda tedarik zincirinde yapay zekanın nasıl uygulandığına baktık.

Yapay Zekanın Tam Tedarik Zinciri Potansiyeli Nedir

Yapay Zekanın Tam Tedarik Zinciri Potansiyeli Nedir? içeriğine git

2) En basit haliyle tedarik zinciri yönetimi nedir?

Tedarik zinciri yönetimi, geleneksel lojistiğin tamamına ilaveten pazarlama, yeni ürün geliştirme, finans ve müşteri hizmetleri aktivitelerini de dikkate alır. Tedarik zincirinin holistik bakış açısına göre tüm bu aktiviteleri nasıl ele aldığını anlattık.

tedarik zinciri yönetimi
En basit haliyle tedarik zinciri yönetimi nedir? içeriğine git

3) Depo Yönetim Sistemleri ve Verimli Depo Süreçleri

Bu yazısında proje yöneticimiz Cem Evinsel depo yönetim sistemleri ve genel depo yerleşimi hakkında ipuçları veriyor. Bu basit ipuçlarını takip ederek deponuzda iyileştirme çalışmalarına başlayabilirsiniz.

Depo Yönetim Sistemleri ve Verimli Depo Süreçleri

Depo Yönetim Sistemleri ve Verimli Depo Süreçleri içeriğine git.

4) Talep Tahmin Yöntemleri ile Hedefinizi Tutturun

Kapasite ve envanter ihtiyacını planlamak için üretilecek ürünlerin talebini doğru tahmin etmek oldukça önemlidir. Tüketicilerin gelecekte ne miktarda mal veya hizmet talep edeceklerinin tahmin edilmesi sürecine talep tahmin yöntemleri denir. Peki, talep tahmini nasıl yapılır? Talep tahmin yöntemleri süreci nasıl yürütülür? Bu yazımızda inceledik.

Talep Tahmin Yöntemleri ile Hedefinizi Tutturun

Talep Tahmin Yöntemleri ile Hedefinizi Tutturun içeriğine git.

5) Doğru Envanter Yönetimi için İpuçları

Envanter yönetimi esasen iki boyutta incelenmesi gereken bir konudur. Bir boyutta malzeme veya yarı mamül iken diğer boyutta bitmiş ürün envanterinin yönetimi bulunur. Bu makalemizde bitmiş ürün envanter yönetimi ile ilgili fikir vermeye çalıştık.

Doğru Envanter Yönetimi için İpuçları

Doğru Envanter Yönetimi için İpuçları içeriğine git

2020’de en çok izlenen videolarımız ise şöyle:

1) UPS, Eindhoven Deposunda Dijital İkizi Nasıl Kullanıyor?

En son izlenen video içeriğimiz oldu. UPS, orta Avrupa’ya hizmet veren yüksek hızlı dağıtım merkezinde otomasyon ve inovasyon fikirlerini nasıl devreye aldığını anlatıyor.

2) Değişen Tedarik Zinciri Yönetiminde Depolama Alanlarının Planlanması

Covid-19, arz-talep dengelemesinin zorlaşması artan stoklara ve yeni depolama alan ihtiyacına sebep oluyor. ParkPalet firması ile ortak düzenlediğimiz bu webinar 2020 yılında büyük ilgi gördü.

3) Online Marketlerin Lojistik Planlamasında Analitik Yaklaşımlar

Bu seminerimizde artan e-ticaret talebine karşılık lojistik modellerini gözden geçirmek isteyen online perakendeciler için analitik planlama yaklaşımlarından bahsediyoruz.

4) Talep Tahminlemeyi Yapay Zekaya Yaptırmak

Bu videoda çözüm ortağımız Llamasoft, yapay zeka destekli talep tahminleme yaklaşımını anlatıyor.

5) Tedarik Zinciri için Kontrol Kulesi

Bir diğer çok izlenen videomuzda ileri analitik araçlarımız ile çok sayıda operasyon verisinin beslediği kontrol kulesi uygulamamızdan çıktılar gösteriyoruz.

2021’de de size ilham verecek içeriklerle karşınızda olacağız. Sağlıklı ve mutlu seneler diliyoruz!…

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu