DijitalisGenel

Aşamalı Optimizasyon ile Detay Çizelgeleme

Çizelgeleme yazılımları Endüstri 4.0 ile daha da önem kazanmakta. Çizelgelemenin literatürdeki anlamı belli olmakta birlikte her fabrikanın proses kısıtları ve ürün özellikleri çok farklı olduğundan çizelgeleme örnekleri birbirinden büyük farklılık gösterir. Üretim ve tedarik zinciri süreçleri çok farklı kurallar ve kısıtlamalara sahip olabilir. Basit şekilde sadece geriye veya ileriye doğru programlama mantığıyla işleri sıralamak veya iş çizelgeleme algoritmasını yalnızca bir tur çalıştırmakla iyi bir sonuç elde etmek mümkün değildir.

Asprova Türkiye bayisi olarak sunduğumuz Asprova Çizelgeleme yazılımı hedef odaklı ve her adımı özelleştirilebilir şekilde çizelgeleme yapar.

1. Çizelgeleme için Temel Ayarlar: Üretim çizelgeleme sonucuna neye göre en iyi dediğimizi tanımlamamız gerekir. Bu kriter, şirketten şirkete değişmekle beraber, zamanında teslimat oranını arttırmak, üretim süresini kısaltmak, envanter yönetimi, üretkenlik artışı, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, darboğaz yönetimi, OEE artışı gibi hedeflere göre tanımlanır.

2. Parametrelerin İnce Ayarını Yapmak: Proses özelinde detaylı parametre ayarları optimize edilir.

3. Çizelgeleme Kuralları: Asprova Türkiye bayisi olarak yaptığımız projelerde her bir çizelgeleme turu için farklı özelliklere göre kademeli sıralama yaptırıyoruz. Örneğin her bir iş çizelgeleme turunda iş emirleri aşağıdaki etkenlere göre sıralanabilir ve önceliklendirilebilir:

  • Satış siparişleri, stok yenileme, onaylanmamış siparişler, tahmini siparişler
  • Müşterisi segmentasyonu
  • Kaynaklar
  • Malzemeler
  • Sipariş / ürün özellikleri (renk, boyutlar, ayar değiştirme kuralları, ürün reçetesinin girdi malzemeleri vs.)
  • Serbest tanımlanabilir özellikler

4. Çizelgeleme için Çoklu Seviye Mantığı : Asprova Türkiye bayisi olarak her bir müşterimiz için özel kurgulandığımız üretim çizelgeleme algoritmaları ile süreçler, sıralamalar ve öncelikleri çoklu seviye mantığıyla optimize ediyoruz.

  • Her seviyede bireysel süreçleri optimize etmek için özel komutlar oluşturuyoruz. Örneğin, ayar sürelerini en aza indirmek için sadece belli bir proses özelinde farklı sıralama gerekebilir.
  • İş sıralama adımlarının sırası ve içeriklerine karar verirken fabrikanın bütününe bakıyoruz ve fabrikanın genel verimliliğini arttırmayı hedefliyoruz.

5. Ardışık Çizelgeleme

En iyi çizelgeleme sonucunu elde etmek için oluşturduğumuz optimizasyon adımlarını ardışık ve otomatik olarak çalıştıracak bir yönetim algoritması kuruyoruz.

6. Tek düğmeyle çok kademeli üretim optimizasyonu: Tüm bu adımların neticesinde Planlayıcı, bir düğmeye basarak, optimum çizelgeleme sonucunu elde eder. Böylece arka planda çok kademeli çizelgeleme algoritmaları bir bütün halinde ve otomatik olarak yürütülür.

Asprova Türkiye bayisi olan Dijitalis geçmişten bugüne Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin çözüm ortağı olmuştur. Geleceği bugünden şekillendirmek, karmaşık ve dinamik endüstriyel sistemleri değerlendirmekle görevli planlamacı ve yöneticilerin omuzlarında ağır bir sorumluluk vardır. Bu sorumluluğu karşılamak üzere Dijitalis her türlü üretim ve lojistik sürecin incelenebileceği dünyanın en gelişmiş ve güçlü planlama yazılımlarını sunmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu